Logo 112Overijssel

Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 augustus 2018, 19:53

Brandweer Ommen druk met meer dan kilometer lang spoor dieselolie

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:54 uur

OMMEN – De brandweer van Ommen is aan het einde van de middag van vrijdag 17 augustus druk geweest met het opruimen van een spoor van dieselolie.

 

Het spoor begon op de Hammerweg ter hoogte van de Ausnutria melkfabriek en ging vanaf daar het spoor over de Stationsweg op richting de Hessel Mulertbrug. Tot de overgang naar de Coeverderweg bij de kruising met de Vechtkade/Prinses Julianastraat lag in het midden van de rijbaan een spoor van dieselolie. Het spoor had een totaal lengte van ongeveer 1300 meter. Waar de olie vandaan komt is vooralsnog onbekend.

 

De brandweer heeft het spoor opgeruimd door het eerst in te spuiten met een ontvettende stof en dit vervolgens met water af te spoelen. Hierna borstelden een aantal brandweerlieden het spoor nog een keer na. Voor dit afspoelen werden duizenden liters water gebruikt. Zoveel zelfs dat de tank van de brandweerwagen bij een brandkraan aan de Schammelte moest worden bijgevuld.

 

Toezichthouders van Toezicht en Handhaving Vechtdal begeleide het verkeer rondom de werkende brandweerlieden.

112 Ommen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Ommen lees je in onze categorie 112 Nieuws Ommen. Alle 112 alarmeringen uit Ommen kan je live volgen via 112 meldingen Ommen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.