Redactie — algemeen0 reactie(s) — vr 17 september 2021, 17:16

Demonstratie tegen aanwezigheid van prikbus bij kermis in Hengelo

HENGELO – Op vrijdagmiddag 17 september werd rond 17:00 uur een demonstratie wordt gehouden in de buurt van de kermis in Hengelo. Demonstranten demonstreren tegen de aanwezigheid van een prikbus in de buurt van de kermis. De demonstranten hebben grote spandoeken meegenomen. Veel mensen maken gebruik van de prikbus. Politie, boa’s en beveiligers houden toezicht.

Eerder spande een vrouw een kort geding aan om de mobiele coronavaccinatie op deze locatie te verhinderen. Zij vreesde dat mensen – en met name jongeren– zich ongeïnformeerd en onder invloed van drank, drugs of groepsdwang zouden laten vaccineren.

Tijdens de zitting zei GGD Twente dat daarvan geen sprake zal zijn. De bus is bedoeld als laagdrempelige informatie- en vaccinatiepost. Daar gaat de GGD zorgvuldig te werk, bij twijfel wordt er niet gevaccineerd. De post komt niet op de kermis zelf, maar in het overloopgebied tussen de twee kermisterreinen in de stad, aldus de GGD.

De kortgedingrechter wees de vorderingen van de vrouw af. Daarmee is voor GGD Twente de weg vrij om tussen vrijdagmiddag 17 september tot en met zaterdag 18 september de prikbus te parkeren in de Hengelose binnenstad.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons