Logo 112Overijssel

Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 20 februari 2023, 17:08

Een CO-melder kan uw leven redden

Laatst bijgewerkt: dinsdag 21 feb 2023 om 06:05 uur

Bij het stoken in huis komt koolmonoxide (CO) vrij. Je ruikt en ziet dit niet, maar als je het inademt ontstaat er een zuurstoftekort in je lichaam. De symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken erg op een griepje. Het wordt daardoor vaak te laat herkend.

Wees voorbereid en hang een CO-melder op

Een CO-melder kan u op tijd waarschuwen voor een tekort aan zuurstof in de lucht. Hoe u de koolmonoxide detector ophangt, hangt af van de ruimte waarin u deze plaatst. In een ruimte met een verbrandingstoestel, zoals een cv-ketel, komt de melder aan het plafond. In een ruimte zonder verbrandingstoestel, zoals in de slaapkamer, komt de CO-melder minimaal op ademhoogte.

Ventileer voldoende

Naast het ophangen van een CO-melder is goed ventileren ook belangrijk. Zorg er altijd voor dat er voldoende zuurstof in huis komt. Zet dus regelmatig een raam op een kier.

Bestel jouw CO-melder

Voorkom CO-vergiftiging. Koop jouw betrouwbare melder in onze 112winkel.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.