Logo 112Overijssel

Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 24 juli 2023, 16:00

Honden in beslag genomen bij handelaar bruine Labradors in Langeveen

LANGEVEEN – Vanmorgen zijn bij een hondenfokker in Langeveen negen volwassen honden en zestien pups in beslaggenomen.

De politieagenten die zich bezighouden met diergerelateerde criminaliteit troffen voor de derde keer binnen twee weken tijd bij de eigenaar van de honden diverse misstanden aan. De situatie waarin de honden – van het soort Labrador Retriever, bruin en zwart van kleur – zijn aangetroffen was erbarmelijk. De honden verbleven onder andere in een zeer vervuilde omgeving zonder voorzien te zijn van drinkwater. Hoewel de eigenaar van de honden officieel als handelaar te boek staat, voldoet hij niet aan alle voorwaarden die hiervoor nodig zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Baasjes van de zes pups gezocht

De politieagenten zagen dat sinds de laatste controle er zes pups minder aanwezig waren. Het vermoeden bestaat dat deze al verkocht zijn. We willen graag in contact komen met de nieuwe hondenbaasjes omdat een verklaring van hen ons helpt in het onderzoek naar de hondenhandel van de man uit Langeveen. Deze zes pups mogen in hun eigen mandje blijven en zullen niet in beslag worden genomen. Neem contact op via 0900-8844 en vraag om contact met de dierenpolitie in Twente. Noem daarbij dit kenmerk: 2023301271.

Melden van dierenleed helpt

De politie en de NVWA hechten veel waarde aan meldingen van illegale hondenhandel. Want de lucratieve handel van malafide fokkers veroorzaken (dieren)leed. Meld dierenleed via 144.

112 langeveen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in langeveen lees je in onze categorie 112 Nieuws langeveen. Alle 112 alarmeringen uit langeveen kan je live volgen via 112 meldingen langeveen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.