Logo 112Overijssel

Redactie 112 0 reactie(s) di 27 januari 2015, 9:32

Inbraken bedrijfsbusjes; politie slaat belangrijke slag

Laatst bijgewerkt: zaterdag 09:28 uur

OVERIJSSEL – De politie Oost-Nederland heeft met twee aanhoudingen een belangrijke slag geslagen in een onderzoek naar inbraken in bedrijfsbusjes. Nadat de politie merkte dat er meer gestolen werd vanuit bedrijfsbusjes, is er extra ingezet op deze vorm van criminaliteit.

 

Vaak hadden inbrekers het gemunt op gereedschappen die achterin de busjes lagen.

 

Extra controles

Om een vuist te vormen tegen dit soort inbraken heeft de politie een gerichte actie opgezet. Als onderdeel van die actie werden extra controles gehouden. Dankzij die controles kon op 10 januari een 26-jarige man uit Hengelo op heterdaad betrapt worden. Agenten zagen hoe de man koffers vol gereedschap uit een bedrijfsbus stal. De man werd aangehouden aan de Sloetsweg in Hengelo.

 

Heler

In het verdere onderzoek naar de inbraken in bedrijfsbusjes stuitte de politie op een heler. Een 30-jarige man uit Hengelo bleek veel gereedschap te hebben, dat vermoedelijk is gestolen uit bedrijfsbusjes. Deze man is op 21 januari aangehouden.

 

14 inbraken opgelost

Na voortvarend onderzoek blijkt dat de verdachten aan in totaal 14 inbraken in bedrijfsbusjes te linken zijn. De politie doet nog verder onderzoek, en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

 

Eerder aangehouden

Eind november 2014 werden er ook al meerdere verdachten gearresteerd voor inbraken in bedrijfsbusjes. Dit trio kon aangehouden worden na een melding van een inbraak aan de Oelerweg in Hengelo. Drie mannen van 27, 29 en 30 jaar uit Hengelo konden worden aangehouden.

 

Berg gereedschap goed op!

De politie raadt eigenaren van bedrijfsbusjes aan om hun auto’s goed te beveiligen. Eén van de opties is om de centrale vergrendeling uit te schakelen, zodat inbrekers niet in de cabine inbreken en vervolgens de achterklep met één druk op de knop openen. De politie raadt aan om altijd waardevolle spullen uit de auto te halen als dat mogelijk is. Maak het inbrekers lastig door waardevol gereedschap goed op te bergen achter slot en grendel.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.