Redactie algemeen 0 reactie(s) zo 27 september 2020, 19:51

Maandag waarschijnlijk geen treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle door uitgelopen werkzaamheden

AMERSFOORT / ZWOLLE – Tussen Amersfoort Vathorst en Putten rijden tot zeker maandagmiddag bussen in plaats van treinen. De vernieuwing van vier wissels in Nijkerk kost meer tijd dan gepland. Dat is het gevolg van tegenvallers zoals defect materieel op een moeilijk bereikbare locatie met als gevolg logistieke beperkingen. Reizigers wordt aangeraden vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor een actueel advies.

 

De werkzaamheden in Nijkerk zijn gestart in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 september. Het werk zou maandagochtend 28 september om 05:00 uur gereed zijn. Inmiddels is duidelijk dat de aannemer Strukton Rail meer tijd nodig heeft om het werk af te ronden. ProRail betreurt de hinder die reizigers hiervan ondervinden en zal deze uitloop op een later moment met de aannemer grondig evalueren.

 

Omreizen geen optie
Soms komt de NS nog wel eens met het advies een andere route te nemen. Dat zal op dit traject niet echt veel tijdwinst opleveren, want die mogelijkheden zijn er niet echt.

 

Bijgaande foto’s tonen de werkzaamheden in Nijkerk. De vertraging werd veroorzaakt door aannemer Strukton Rail en niet door aannemer BAM Infra Rail.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons