Logo 112Overijssel

Redactie overig 0 reactie(s) di 16 mei 2023, 5:01

Man en hond worden belaagd door koeien en belanden in de ijskoude IJssel bij Deventer

Laatst bijgewerkt: dinsdag 16 mei 2023 om 15:05 uur

DEVENTER – De brandweer heeft maandagavond een man en een hond uit de ijskoude IJssel bij Deventer gered. De man was zijn hond aan het uitlaten in de uiterwaarden, toen de daar grazende koeien in een groep op hem af kwamen. Hij voelde zich daardoor dusdanig in het nauw gedreven, dat hij samen met zijn hond in de rivier belandde.

Dat gebeurde in de omgeving van de Zandweerdhaven. Een stuk verderop wist de man weer aan de kant te klimmen. Omstanders die door zijn hulpgeroep werden gealarmeerd hebben dat gezien, en hebben meteen de hulpdiensten ingeschakeld. Die zijn groot uitgerukt, vertelt een woordvoerder van de brandweer. “Omdat de watertemperatuur in deze tijd van het jaar behoorlijk laag ligt, is het zaak om mensen zo snel mogelijk het water uit te krijgen.”

Hoewel de man dus alweer op de kant geklommen was, was hij erg koud, aldus de brandweerwoordvoerder. Hij bevond zich op een moeilijk te bereiken landtong. Met behulp van een brandweerboot is hij naar de jachthaven gebracht, waar hij door ambulancepersoneel werd nagekeken.

De hond werd gevangen door een hondenbegeleider en overgedragen aan de partner van de man.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.