Redactie overig 0 reactie(s) di 15 februari 2022, 15:49

Medewerker van Hogeschool Saxion verstrekt toesten tegen betaling, drie aanhoudingen

ENSCHEDE – Vanmorgen, dinsdag 15 februari, zijn drie mannen door de recherche aangehouden. Een van hen is een medewerker van Hogeschool Saxion. Het betreft geen docent, maar een medewerker van de centrale ondersteuning. Het vermoeden is dat deze medewerker toetsen tegen betaling heeft verstrekt aan derden.

Hogeschool Saxion heeft na een intern onderzoek aangifte gedaan bij de politie.

Na een intern onderzoek door Saxion kwam deze handelswijze aan het licht. De hogeschool heeft daarop meteen aangifte gedaan bij de politie. Het vermoeden is dat de medewerker toetsen beschikbaar maakte en deze met de andere twee mannen deelde voordat de toets werd afgenomen. Deze twee mannen worden verdacht van het verspreiden van deze toetsen naar andere personen/studenten. Het rechercheonderzoek concentreert zich op deze drie verdachten.

De verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Borne en in verzekering gesteld. Tevens zijn enkele gegevensdragers voor nader onderzoek in beslag genomen. Hogeschool Saxion heeft voor (oud)studenten een speciaal meldpunt ingericht. Hier kunnen zij met vragen terecht: [email protected]

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons