Redactie 112 0 reactie(s) wo 22 april 2020, 4:28

Opnieuw 3 natuurbranden in omgeving van Apeldoorn; teller staat op 14

Laatste update: 1 jaar geleden

VELUWE – In de nacht van dinsdag op woensdag 22 april hebben verschillende brandweerkorpsen hun handen vol gehad aan drie natuurbranden in de regio van Apeldoorn. Het ging om branden in Vaassen, Hoog Soeren en Ugchelen.

 

De eerste melding kwam dinsdagavond rond 23.30 uur binnen. Aan de Gortelseweg in Vaassen zou een stuk heide in brand staan van ongeveer 50 bij 100 meter. Bij aankomst van de brandweer bleek er inderdaad sprake te zijn van een heidebrand. Doordat de brandweer met veel voertuigen was uitgerukt hadden zij het vuur snel onder controle. Echter ging er wel een stuk heide verloren ten gevolge van de brand.

 

Rond 02.20 uur werden onder andere brandweer Apeldoorn, Ugchelen, Hoog Soeren en Uddel gealarmeerd voor een heidebrand langs de Pomphulweg in Hoog Soeren. Ook hier bleek daadwerkelijk sprake van een “forse” heidebrand. Bij deze brand ging ongeveer 150 bij 50 meter heide in vlammen op. De brandweer bestreed de brand ook met alle vier de blusvoertuigen om de brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

 

Terwijl de brandweerlieden druk bezig zijn met het blussen van de brand aan Pomphulweg krijgt de meldkamer brandweer opnieuw een telefoontje binnen, een medewerker van Strukton ontdekte een bosbrandje langs de Hoog Buurloseweg bij Ugchelen. De Ugchelse brandweerlieden, welke al aan het blussen waren aan de Pomphulweg werden direct doorgestuurd naar de brand. Naast de brandweer reden ook meerdere politiewagens mee. Ter plaatse bleek het gelukkig mee te vallen en had de brandweer het brandje snel onder controle.

 

De oorzaak van de branden is nog onbekend, morgen in de loop van de dag zal er zowel door de forensische opsporing als team brandonderzoek, onderzoek worden gedaan naar de oorzaak. Brandstichting wordt zeker niet uitgesloten aangezien de teller op natuurbranden in de regio van Apeldoorn nu op 14 staat.

 

Zie ook:

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.