Redactie 112 0 reactie(s) zo 08 juli 2018, 22:11

Opnieuw brand in bos landgoed Rechteren bij Dalfsen

Laatste update: 1 jaar geleden

DALFSEN – Zondagavond 8 juli is kort voor negen uur opnieuw een brand ontdekt in het bos van landgoed Rechteren ten zuid-oosten van Dalfsen. Twee wandelaars met een hond ontdekte de brand en alarmeerde de brandweer.

 

Het is de vijfde keer brand in het bosgebied. Midden op het heideveld in het bosgebied heeft een gebied van grofweg 100 vierkante meter rondom een aantal boomstronken in brand gestaan. De politie en brandweer vermoeden sterk dat er sprake is van brandstichting. En betrokken stuk is afgezet, en met pionnen zijn mogelijke sporen gemarkeerd. Er wordt door de brandweer alleen verneveld geblust om eventuele sporen zo min mogelijk te verstoren.

 

Tientallen brandweer lieden uit de regio zijn uitgerukt naar het bosgebied. De brandweer verzamelde zich bij houthandelaar Foreco aan de Dalmsholterweg.

 

Buurtbewoners en de gemeente houden de komende nacht een extra oogje in het zeil. De omwonenden van het gewaardeerde bosgebied zijn de branden zat en gaan het gebied ook de komende periode extra in de gaten houden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.