Redactie 112 0 reactie(s) di 05 september 2017, 17:04

Politie rekent verdachten met gestolen fietsen in

Laatste update: 1 jaar geleden

ENSCHEDE / ZWOLLE – De politie heeft maandagmiddag een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een elektrische fiets. Surveillerende agenten zagen de fiets staan en het viel hen op dat het originele slot was verwijderd. Dit was voor hen de tricker om post in te nemen.

 

Zij hadden de fiets zien staan tegen een gevel aan de Ossenmarktzijde in Zwolle. Zij controleerden het framenummer en daaruit bleek dat de fiets al in 2016 in Enschede was gestolen. De agenten stelden zich verdekt op en even later kwam de ‘eigenaar’ van de fiets en opende het nieuwe slot. Hij werd vervolgens door de agenten aangesproken. Hij vertelde dat hij de fiets voor een paar honderd euro had gekocht terwijl de fiets een kleine 3000 euro nieuw had gekost. De verdachte ging mee naar het bureau en daar werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Enschede
In Enschede zagen surveillerende agenten vanaf een parkeerplaats op de Wenninkgaar in Enschede een auto wegrijden die hun aandacht trok. Ter hoogte van het station zagen de agenten dat deze auto stopte en de bijrijder eruit sprong en wegrende.

Agenten spraken de bestuurder van de auto aan en die vertelde dat zij zojuist eenman zagen lopen die die middag de fiets van een familielid had gestolen. Op het Hoog en Droog reden de agenten op aanwijzing van de melders de fietsendief klem. Het bleek inderdaad de gestolen fiets. De verdachte, een 33-jarige man uit Enschede, werd aangehouden en de fiets kan na onderzoek weer terug naar de rechtmatige eigenaar.

 

Heling
Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen artikelen en voertuigen. Heling is strafbaar. Onder heling valt ook het kopen van producten als u had kunnen vermoeden dat het om een gestolen artikel gaat. Bijvoorbeeld: u kunt een fiets, mobiele telefoon of auto kopen voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn. Die prijs is dat ook vaak. Veelal gaat het dan om een gestolen product. Via www.stopheling.nl of de app Stopheling kunt u kijken of een aangeboden artikel als gestolen bij de politie geregistreerd staat.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.