Redactie ongeval 0 reactie(s) do 10 februari 2022, 16:52

Politiebus vliegt over de kop in Hengelo: agent naar het ziekenhuis

HENGELO – Op de Europalaan in Hengelo is donderdagmiddag 10 februari door onbekende reden een politieauto op de kop terecht gekomen. De agent was op weg naar een melding, door onbekende reden verloor hij de controle over de auto.

De agent is voor controle naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak. Over waarom bordje ‘stop politie’ aanstaat, kan de politie geen informatie gegeven.

Update
De agent was samen met andere collega’s onderweg naar een melding toen één van hen een automobilist voorbij zag komen waarvan men wist dat hij met een ongeldig rijbewijs reed en internationaal gesignaleerd stond.

De eerste voertuigen reden door naar de oorspronkelijke melding, terwijl de agenten in de twee laatste voertuigen met sirene en zwaailicht achter de passerende automobilist aangingen. Deze ging er direct vandoor. Op het viaduct over de A1 raakte de agent een betonnen geleider, waarna het voertuig enkele keren over de kop sloeg en op de zijkant terechtkwam. De bestuurder kon zijn dienstvoertuig op eigen kracht verlaten en is meteen opgevangen door collega’s en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Hier kon hij na controle weer vertrekken

Aangehouden
De gesignaleerde bestuurder is afgelopen nacht alsnog aangehouden in Hengelo. Het gaat om een man van 33 uit diezelfde plaats. Er stond een Europees arrestatiebevel open in verband met een celstraf van 1100 dagen in Duitsland.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons