Logo 112Overijssel

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 14 september 2023, 2:30

Praktisch tips voor het aanleggen van je eigen grasmat

Heb je momenteel een stuk in de tuin waar stenen liggen of misschien zelfs helemaal nog wel niets, dan is het een goed idee om eens na te denken over een stuk gras. Gras heeft namelijk verschillende voordelen, waarvan de kosten er één is. door zelf gras te zaaien, kun je voor een relatief lage prijs direct wat groen toevoegen aan je tuin. Daarbij komt ook dat het ideaal is voor wanneer je kinderen hebt en het er simpelweg een stuk gezellig uitziet, dan wanneer je alleen maar tegels in de tuin hebt liggen. Voor het zover is, is het wel handig te weten hoe je nu het perfecte gazon weet te creëren, zonder dat je straks allemaal kale plekken in je tuin hebt.

Bereid de grond goed voor

Wanneer je een grasmat wilt (laten) aanleggen, dan is het belangrijk dat de grond hiervoor geschikt is. Gras heeft natuurlijk niet alleen water, maar ook voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Ga je aan de slag met graszoden, dan is het belangrijk dat je zorgt dat de grond mooi vlak is en onkruid en andere zaken die er niet horen worden verwijderd. Wanneer je kiest voor online graszoden kopen in Overijssel, dan worden deze vaak al binnen enkele dagen geleverd. Zorg er dus voor dat je grond er netjes en vlak bij ligt, zodat de graszoden direct kunnen worden gelegd en je voor je het weet een mooie groene mat hebt liggen.

Zorg dat de grond los is

Nadat je alle onkruid hebt verwijderd ben je er natuurlijk nog niet. Vooral wanneer er daarvoor altijd tegels hebben gelegen, is het belangrijk dat de grond waar de uiteindelijke grasmat op komt te liggen, goed wordt losgemaakt. Hierdoor zal de grond luchtiger worden en beter water en voedingsstoffen vasthouden. Hoe dieper je de grond kunt losmaken, hoe beter de wortels van het gras kunnen doordringen. Nu heb je de mogelijkheid dit zelf te doen, maar is het aan te raden de expertise van Bodenstaff graszoden in te schakelen, zodat je zeker weet dat je nieuwe grasmat er straks als een biljartlaken bij ligt.

Zorg voor de juiste kwaliteit grond

Voordat de graszoden daadwerkelijk kunnen worden gelegd, is ook de juiste kwaliteit van de grond belangrijk. Zo kun je graszoden niet zomaar op iedere ondergrond leggen en is de pH- waarde van de grond ontzettend belangrijk. Controleer de pH-waarde van de grond dus en pas deze indien nodig aan. Gras gedijt het beste bij een neutrale pH-waarde. Daarnaast kun je organisch materiaal, zoals compost, toevoegen om de vruchtbaarheid van de grond te verhogen. Het bewerken van de ondergrond om te zorgen dat deze pH neutraal wordt, kan op een aantal manieren. Wil je verzekerd zijn van het beste resultaat, dan is het ons advies om dit te laten uitvoeren en niet zelf mee aan de slag te gaan.

Bevochtig de nieuwe mat goed

Wanneer de graszoden liggen, is het belangrijk dat deze goed worden besproeit. Let er natuurlijk wel op dat je dit niet doet op het moment dat de zon er ook volop schijnt. Aan te raden is dus om dit tijdens de avonduren te doen en bij voorkeur met grondwater.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.