Logo 112Overijssel

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 14 september 2023, 16:33

Waarom je zou moeten kiezen voor graszoden

Wil jij graag snel een mooi gazon? Dan is het verstandig te kiezen voor graszoden. Niet alleen ben je een stuk sneller klaar, maar heeft het ook nog tal van andere voordelen. Vooral wanneer je snel resultaat wilt is dit een absolute aanrader. Natuurlijk is het veel voordeliger om te kiezen voor het zaaien van graszaad, maar je moet er wel rekening mee houden dat het maanden kan duren voordat je uiteindelijk de grasmat hebt liggen die je voor ogen had. Daarbij komt ook dat het een stuk arbeidsintensiever is, omdat je te maken hebt met zaden die zich moeten ontkiemen en daarna uitgroeien tot gras. Dus twijfel jij over het feit of graszoden een verstandige keuze zijn voor je, dan hebben wij een aantal voordelen voor je, waarvan we vrijwel zeker weten dat deze je zullen overtuigen.

Snel en direct resultaat

Kies jij ervoor om je tuin te laten verbouwen en is het de planning om voor een deel gras te laten aanleggen, dan is het aan te raden om aan de slag te gaan met graszoden. Doordat ze snel en direct resultaat geven, hoef je niet eerst te wachten totdat je gazon op het gewenste niveau is. Vooral wanneer de rest helemaal af is, kun je beter een paar euro meer uitgeven, zodat alles in één keer naar wens is. Tegenwoordig kun je gemakkelijk online graszoden kopen in Drenthe, maar ook in allerlei andere plekken in het oosten van het land. Het voordeel hiervan is, dat ze deze bij je komen leveren en je zelfs de keuze hebt om ze tegen meerprijs te laten leggen. Zo heb je nergens meer omkijken naar en heb je voor je het weet een prachtige groene mat in de tuin liggen.

Verminderde kans op onkruid

Als er iets is wat veel mensen irriteert als het gaat om de tuin, dan is het wel onkruid. Hoe vaak heb je wel niet het gevoel dat het net zo hard weer groeit, als dat je het verwijderd hebt? Omdat de graszoden al volgroeid en dicht zijn, is er minder ruimte voor onkruid om door te dringen. Dit betekent minder tijd en moeite besteden aan het verwijderen van onkruid, zodat je meer tijd kunt besteden aan het genieten van je tuin. Uiteraard is het wel belangrijk om je grasmat regelmatig goed te besproeien en waar nodig te bemesten. Afhankelijk van het weer buiten en de snelheid waarop het gras groeit, kan het nodig zijn om tijdens de zomermaanden regelmatig te moeten maaien.

Sterk en duurzaam

Kies je voor Bodenstaff graszoden, dan ben je verzekerd van een sterk en vooral ook duurzaam gazon. Doordat Bodenstaff precies weet wat er nodig is om hoogwaardige graszoden te kweken, weet je zeker dat ook jouw gazon er prachtig bij komt te liggen. Daarbij komt ook dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt die mens, dier of milieu kunnen beschadigen. Dus wil jij niet alleen een mooie, maar ook duurzaam gazon, denk dan eens serieus na over een gazon van graszoden in plaats van zelf aan de slag te gaan met het zaaien van graszaad.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.