Logo 112Overijssel

Redactie 112 0 reactie(s) do 28 juni 2018, 15:45

Wandelaars ontdekken bosbrand in bos Landgoed Rechteren bij Dalfsen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:53 uur

DALFSEN – Kort na het middaguur van donderdag 28 juni hebben twee wandelaars een bosbrand ontdekt in het bos van het Landgoed Rechteren tussen Dalfsen en Vilsteren. Het stel was aan het wandelen in het gebied en zag in de verte rook, toen er polshoogte werd genomen bleek er brand te zijn ontstaan in de grond onder een stel kleine dennenbomen die allemaal dicht op elkaar staan.

 

Het was een flinke puzzel voor de melders en de brandweer om de exacte locatie duidelijk te krijgen. Het pad waar de brand aan woede, de Rietmansweg, heeft geen aangegeven straatnaam. De in eerste instantie naar de Diezerstraat gestuurd waar vandaan de melder de brandweer op het goede pad hielp.

 

Het gaat volgens de brandweer naar een eerste schatting om een stuk van ongeveer 200 vierkante meter. Ook al was de locatie van de brand duidelijk was het voor de brandweer nog niet gemakkelijk om bij de brand te komen, de motorzaag moest er verschillende keren aan de pas komen om de brandgangen vrij te maken.

 

De broer van de melder, Hans Pekkeriet (met grijze bloes) van het gelijknamige loonbedrijf, kwam met een trekker met een tankwagen met 7000 liter water de brandweer helpen en verzadigde de grond aan de rand van de Rietmansweg. De brandweer kon met behulp van de brandgangen in het bosgebied de brand binnen de perken houden en heeft deze inmiddels onder controle. Echter komt de opgeroepen ‘hand-crew’ van het korps Dedemsvaart nog wel naar de plaats van de brand.

 

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De melders hebben geen andere personen gezien toen de brand werd ontdekt.

112 Dalfsen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Dalfsen lees je in onze categorie 112 Nieuws Dalfsen. Alle 112 alarmeringen uit Dalfsen kan je live volgen via 112 meldingen Dalfsen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.