Logo 112Overijssel

Redactie overig 0 reactie(s) di 16 mei 2023, 17:15

Zes paarden in beslag genomen na melding van dood veulen in de wei

SAASVELD – De politie heeft, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), dinsdag 16 mei zes paarden in beslag genomen, waarvan 1 zwaar vermagerd. De paarden stonden in drie weilanden aan de Westerikweg in Saasveld. De politie kwam op dit adres na een melding over een veulen dat al drie dagen dood in de wei lag.

Het veulen is afgelopen vrijdagochtend geboren en vrijdagavond overleden aan een natuurlijke dood. De eigenaar heeft het dode veulen niet afgedekt volgens de regels, waardoor het veulen vrij te benaderen was voor klein wild. Daarbij lag het veulen vol in het zicht van voorbijgangers. Om het veulen heen stonden de volwassen paarden die erg vermagerd waren of andere mankementen hadden, zoals te lange hoeven. Op het weiland waar de paarden stonden lag veel plastic, het hooi was vervuild en er lagen netten en andere zaken wat gevaar voor de gezondheid van de paarden kon opleveren.

Paarden veilig ondergebracht

De politie heeft vanaf 2018 meerdere meldingen ontvangen over het welzijn van de zes paarden op deze locatie. Naar aanleiding van deze meldingen heeft de politie in afstemming met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de officier van justitie besloten de paarden in beslag te nemen. De paarden worden ondergebracht op een locatie waar zij de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Getuige van dierenmishandeling of verwaarlozing? Doe melding!

Ziet u dat een dier wordt mishandeld of verwaarloosd? Bel dan met 144 of bij spoed met 112. Bent u getuige geweest van dierenmishandeling? Dan kunt u dit ook melden via 144 of anoniem via 0800-7000.

Bij mishandeling of verwaarlozing van dieren is de verklaring van één of meer ooggetuigen of ondersteunend beeldmateriaal vaak onontbeerlijk om de dader(s) te kunnen vervolgen.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.