Logo 112Overijssel

Redactie 112 0 reactie(s) do 25 juni 2015, 11:41

Zwolse telefonisch en via social media lastig gevallen

Laatst bijgewerkt: zaterdag 09:30 uur

GENEMUIDEN – Een 34-jarige man uit Genemuiden is dinsdagavond 23 juni aangehouden op verdenking van stalking. Vijf vrouwen uit Zwolle, Kampen en Genemuiden hebben aangifte gedaan nadat zij lange tijd via hun telefoon en sociale media waren lastiggevallen.

 

Een 17-jarige vrouw uit Zwolle en een 20-jarige vrouw uit Genemuiden deden in november 2014 en maart 2015 aangifte van stalking. Ze werden regelmatig lastiggevallen via hun telefoon en sociale media. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar dit leidde niet tot de identiteit van een verdachte. Onlangs werd in het tv-programma ‘Internetpesters aangepakt’ aandacht besteed aan deze zaak. Daarbij kwam nieuwe informatie naar voren. Dat was aanleiding voor een heropening van het onderzoek.

 

Doorzoeking

De informatie die naar voren kwam tijdens en na de uitzending van Internetpesters aangepakt, politieonderzoek en drie nieuwe aangiftes van vrouwen uit Kampen, Zwolle en Genemuiden hebben geleid tot de aanhouding van de man uit Genemuiden. Woensdagmiddag 24 juni heeft de politie het huis van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen, waaronder computerapparatuur, in beslag genomen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Overijssel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.